drukken-brochures-kop

Eerst de brochures drukken en dan veredelen

Hier in het kort hoe u uw drukwerk mooier maakt

 

Na het drukken zien brochures er soms bijzonder fraai uit. Dat ligt vaak al aan het ontwerp en de gekozen papiersoort, maar in de loop der jaren zijn er ook meerdere technieken ontwikkeld om uw brochures te verfraaien. Hier voor de liefhebber de voornaamste technieken die u helpen om van uw brochures iets bijzonders te maken.

 

drukken-brochures-laminerenLamineren 

Dit wordt vaak toegepast bij omslagen, maar kan natuurlijk ook bij een hele brochure. Er wordt na het drukken een dunne plastic laag op het papier geplakt. Dit kan een matlaminaat of een glanslaminaat zijn en er zijn ook speciale laminaten zoals bijvoorbeeld in een linnenstructuur.

Veel drukkers hebben tegenwoordig zelf een lamineerapparaat, omdat het proces veel eenvoudiger is dan enkele jaren geleden. Een voorgelijmde rol plastic wordt bij een iets hogere temperatuur tegen het drukwerk gedrukt en daarna gesneden.

Naast verfraaiïng is een laminaat ook een goede bescherming van uw brochures.

 

Vernis 

De eenvoudigste en goedkoopste manier om uw brochure te veredelen is vernis. Dit kan op een gewone drukpers en in feite moet elke drukkerij dit kunnen. Soms verloopt het drukken en het vernissen zelfs in één persdoorgang.

Als u slechts gedeeltes van uw brochure wilt voorzien van een vernis dan heet dit spot-vernis en daarmee zijn wel weer leuke effecten te bereiken. Er is matte en glans-persvernis.

 

Tip

Druk uw brochure op een gesatineerd papier en zet daar later een matte persvernis op.

De druk is dan erg briljant, de brochure is extra beschermd en de hinderlijke schittering van licht wordt geneutraliseerd door de vernis.

 

UV-lak / UV-vernis

Dit is een vernis die wat dikker wordt opgebracht en die onder invloed van UV-licht snel glanzend opdroogt. Vooral spot-UV geeft een mooi effect. Zo kunt u bijvoorbeeld alleen de afbeeldingen van uw brochures voorzien van UV-lak en dat geeft een stuk spanning aan het drukwerk.

 

Tip

Voorzie het omslag van uw brochure van een matlaminaat en licht dan bepaalde elementen uit met een spot UV-lak. Heel erg fraai.

 

drukken-brochures-foliedrukGeen bescherming, alleen maar mooi

Je kunt ook hoogteverschil aanbrengen in het papier. Dat kan met prägen en heeft ook een mooie effect. Bij het prägen van dun papier wordt er een mannetjes- en vrouwtjes-stempel gemaakt en daartussen komt dan het papier. Je kunt het beeld dan voelen in de brochure.

 

Bij het drukken van luxe brochures kan ook gebuik gemaakt worden van foliedruk. Je gebruikt dan geen inkt maar een hele dunne gekleurde metaalfolie die met hitte op het papier wordt gedrukt. Dit geeft een heel mooi effect, maar is meestal niet goedkoop.

 

Gratis rapport 

Al meer dan tien jaar kopen wij drukwerk in het buitenland in. Wat daar bij komt kijken en hoe groot het voordeel kan zijn vindt u in het rapport dat u hieronder gratis kunt downloaden. Het rapport is van maart 2009 en beschrijft dan ook de actuele stand van zaken.

drukken brochures contact